Startsiden

01.03.2005

Salongen, eller saloonen..

Som vist i plan ser man at salongen består av en sofa til babord, og en mini U-sofa til styrbord. Bordet kan senkes for å lage en dobbeltkøye til styrbord. I tillegg er det en stikkøye som ikke er vist i planskissen.

Treverket er noe slitt, og på grunn av en liten lekkasje fra kjølboltene er en del av fineren vannskadet og skal byttes ut. Generelt trengs det en hellakkering av treverket i hele båten. Beklager rotet og kvaliteten på bildene. Vi hadde nettopp overtatt båten, og tidligere eier hadde ikke hatt tid til å rydde opp enda.

Så er påsken over oss, og den står som alltid i båtens tegn. Kone og barn er sendt nordover, så da er jeg og katten de eneste som er tilbake. (bortsett fra et par helgebarn da..) Erik og jeg har i alle fall kastet oss over skuta. Frykten for vannintrenging via kjølboltene er nå nesten helt eliminert. Vi løsnet alle boltene og rensket opp. Fjernet nærmere 1 cm med rust på platene til kjølboltene. Gikk løs med vinkelsliper...

Blanke og fine ble de, og så smurte vi inn med "blymønje" light. Det vil si Hammerlakk type sølv. Så fyller vi på med Sikaflex 291 før vi legger i platene igjen og skrur det hele fast.

Vi har også tatt med luka i cockpit hjem, samt en vinkel av innredningen som var vannskadet. Meranti kryssfiner er innkjøpt til den siste delen, så lager vi "skipsgulv" i luka med Sikaflex nater. Håper at det blir bra. Mulig at det ble så mye finer at vi kan gå løs på mere av innredningen også. Den har nok vært penere. Merantien var nokså lys, så det kan kanskje svare seg å ta mer av innredningen i samme lyse nyanse..?

Vi har litt å rutte med i innredningen, i tillegg til at planer for utbedringer allerede har dukket opp. Vi drømmer om en isboks om ikke annet. Vi har ikke funnet annen lokalisering enn under benken mot skottet mot do på babord side. Der hadde det stått vann, med skade på finer som følge. Vi har byttet ut en del av benken, men må nok gå på mere utskiftninger etterhvert.

Benken er på plass igjen, lakkert med 3 strøk 3-stjerners gulvlakk. Skal på 4 strøk til, men det får vente, nå skal skuta på sjøen først og fremst. Ble bra dette.Har tatt lang tid uten oppdateringer her. Og lite er gjort også. Vi sliter med skutelukt i båten. Diesellekkasjer, eksos, olje, andre ubestemmelige dunster... Noe må vi gjøre for å forbedre inneklimaet, og vi går radikalt til verks. Først skal motoren ut for gjennomgang. Vi må få bukt med alle lekkasjer. Det skal la seg gjøre, har fått tak i en god manual på denne motoren. Det viser seg at det er en Hatz-diesel av Tysk opprinnelse. Og den er fortsatt i produksjon! Nok om den her... Alle puter skal nå kastes ut. Nye skal inn, med nye trekk. Alle flater inne i båten skal vaskes, renses og males/lakkes. Vi kommer til å male skottene og det meste av interiøret i en lys farge. Trim og skapdører/skuffer lakkeres. Også innvendig i skuffer og luker skal det behandles.

På denne måten håper vi at alt skal falle på plass og bli luktfritt og rent. Noe lysere og lettere blir interiøret også.