Startsiden

01.03.2005

Dekket.

Her kommer info om dekk. Det er gode dollbord på båten. Det vil si plassen mellom "dekkshuset" og ytterkant av båten. Altså god passasje framover på dekk. Foreløpig har vi ikke tenkt å gjøre så mye med dekket, vask og polish får holde.

09.03.05
I cockpit er det laget en inspeksjonsluke/mannhull for å komme til motoren i bakkant, der ligger dieselpumpa, startmotor peilepinne til olje osv. Denne luka ser "hjemmesnekret" ut, laget av kryssfiner. Er usikker på om denne luka er der originalt, det er jo potensielt hasadiøst å ha en løs luke i bunnen av en selvlensende cockpit. Hva skjer om det skulle komme en brottsjø og slå inn? Vil luka løsne? Fylles motorrommet med vann? Vi liker ikke denne løsningen, så noe må gjøres.

I første omgang er luka tatt ut, og skal gjøres litt mer marinemessig. Fineren løsnes fra resten av luka, høvles ned i tykkelse, og skal så bygges opp igjen som skipsgulv. Epoxybehandling må til, og så får vi forsøke å finne en lukkemekanisme som vi kan stole på holder tett. Skal legge inn bilder etterhvert av dette.


Den nevnte luka ble tatt med hjem til snekkerverkstedet for utskifting. Det var brukt ei finerplate type forskaling, og den hadde vel kanskje vært penere en gang, men hva noe slikt har på en båt å gjøre kan bare undre seg over. Den ble demontert fra glassfiberbunnen, og en ny ble bygget opp med meranti kryssfiner som base, tynnere meranti som "dekk" og med bjørk heltre som omramming.

Epoxy ble brukt til å lime delene sammen, 3mm kryssfinerbiter ble brukt til å lage avstand mellom stavene, og der skal det etterhvert nates med Sikaflex. Alt oljes med teakolje og lakkes med Ravilakk. Ideelt sett burde det hele dekkes med epoxy og duk, men herderen til epoxyen var begynt å bli gammel. Den hadde fått en dyp rødlig farge, og luktet som om man skulle ha vært på do før man dro på ferie, og glemte å trekke ned... Skruehullene skal plugges etterhvert.

Luka er nå natet med sikaflex, og har fått ett strøk med Ravilakk. Mangler da bare 7-8 strøk til.. Har også oljet og lakkert en del av benkene i cockpit, for å se om det blir bra. Har resten av sommeren på oss til å ta resten evt. Eller om vi velger å bare olje resten av frykt for at lakken skal flasse etterhvert.